home
RSS feeds
Zoetlexicon
Het Zoetlexicon: voor iedereen die meer wil weten over zoete producten, ingrediënten, hulpstoffen en gangbare termen die te maken hebben met de productie of de toepassing ervan.

Agavesiroop


Het ingedikte sap van de Agave americana, een tropische vetplant die vooral voorkomt in Midden-Amerika. Het bevat vooral fructose waardoor de zoetkracht 1,3 is. Behalve suikers is agavesiroop rijk aan mineralen als calcium, kalium, magnesium, fosfor en ijzer.


Energie per 100 gram: 290-310 kcal / 1232-1317 KJ


Alles over suiker

Lees alles over de herkomst, historie, productie, soorten, eigenschappen en toepassingen van suiker. naar Alles over suiker »

Lekker leven

Stichting Lekker Vel

Stichting Lekker Vel

We worden met z’n allen steeds zwaarder, ook onze jeugd. Toen Lara Heij in Amerika op een summercamp rondkeek, werd zij gegrepen door het leed dat de obese kinderen in de groep, naast hun overgewicht, dag in dag uit met zich meetorsen. Zoals schaamte, faalangst, verdriet, eenzaamheid, gebrek aan kennis over (gezond) eten en zelfs ontwikkelingsachterstanden. Het stond van meet af aan vast voor Lara Heij dat zij deze kinderen wilde gaan helpen. lees meer »