Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Ananaschutney

Ananaschutney is heerlijk bij geroosterde kip, lamsvlees of rundvlees. 

Bereidingswijze

Snijd de ananas in plakken van 1cm dik. Snijd de schil van de plakken en verwijder ook de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en schep ze in een kom om en om met het zout. Laat de ananas 10 minuten staan. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Pel de tenen knoflook en schil de gember. Hak de knoflook en gember heel fijn (in de keukenmachine). Men in een roestvrijstalen pan de azijn met de suiker, knoflook, gember, sambal, kaneel, koriander, komijn en peper en breng dit al roerende aan de kook. Schep de ananas en rozijnen erdoor en laat het geheel 30-40 minuten pruttelen tot een dikke chutney ontstaat.

Schone potten: Chutney blijft langer houdbaar in goed schone potten. Was de potten af in de afwasmachine en bewaar ze tot gebruik goed afgesloten. Of was de potten en deksels vlak voor gebruik af in heet water met soda, spoel ze af met schoon water en zet ze tot het vullen omgekeerd op een schone theedoek.

Zet de pot rechtop op de theedoek en vul hem tot aan de rand met hete chutney. Sluit de pot direct af en zet hem 5 minuten op zijn kop. Keer de pot weer en laat de chutney afkoelen. Plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op. 

Houdbaarheid: 1-2 maanden in de koelkast

Benodigde ingrediƫnten

  • 1/4 l kruidenazijn
  • 50 g rozijnen
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel komijn (djinten), gemalen
  • 1 grote appel (Elstar)
  • 1 theelepel koriander (ketoembar), gemalen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 g verse ananas
  • 3cm verse gemberwortel
  • 200 g suiker
  • 2 theelepels sambal oelek

Voedingswaarde

  • per pot
  • 1265 kcal
  • 4 g eiwit
  • 0 g vet
  • 311 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 1 uur 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl