Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Granola bar

Lekker als ontbijt of als toetjes. Recept voor ongeveer 10 granola bars.

Granola bar

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175┬░C. Rooster in een hete oven de speltvlokken met de zonnebloem- en pompoenpitten, de noten en het lijnzaad ca. 10 minuten tot ze lekker ruiken.
 
Laat iets afkoelen. Meng in een kom de geroosterde vlokken met het gedroogde fruit, de specerijen, de suiker en de eiwitten tot een stevige massa. Verdeel in een gelijkmatige plak over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 10 - 15 minuten in de oven goudbruin en stevig bakken. Hoe korter in de oven hoe meer chewy de bars zullen worden en hoe langer in de oven hoe knapperiger. Haal uit de oven, druk met een houten spatel goed aan en laat in de vorm afkoelen en stevig worden. Snijd de granola op het bakpapier in mooie repen.
 
Verdeel voor een ontbijt of toetje, yoghurt of hangop over kleine kommetjes, verkruimel er naar smaak wat van de granola over.

Benodigde ingredi├źnten

  • 150 g speltvlokken
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g pompoenpitten
  • 75 g gebroken lijnzaad
  • 50 g gemengde noten
  • 25 g Goji bessen of ander gedroogd fruit
  • 1 tl kaneel of andere specerij (bijv. kardemom of speculaaskruiden)
  • 75 g suiker
  • 2 eiwitten

Voedingswaarde

  • per granolabar
  • 217 kcal
  • 9 g eiwit
  • 11 g vet
  • 18 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl