Home > Nieuws overzicht

Nieuws

Donderdag 24 januari zendt RAMBAM een programma uit met als onderwerp MARKTONDERZOEK. 'Rambam onderzoekt of onderzoeksuitslagen te koop zijn'.
Onderzoekers hebben twee soorten diëten met elkaar vergeleken. Diëten hoog in koolhydraten en laag in vet tegenover diëten die juist laag in koolhydraten en hoog in vet zijn. In totaal hebben ze naar 32 onderzoeken gekeken, waarbij de hoeveelheid eiwit en het aantal calorieën gelijk was
Kenniscentrum suiker & voeding vindt de preventie van overgewicht en diabetes belangrijk. Daar hoort een verminderde calorie-inname, waaronder die uit suikers, bij. Er is veel verwarring over suiker. Om die reden zetten wij een aantal feiten op een rij.
Volgens voedselwaakhond Foodwatch stoppen fabrikanten ook in producten waar je het niet direct van verwacht veel suikers. Zoals maaltijdsalades, vleeswaren, beschuit, hartige sauzen, brood en meer.
De consumptie van suikers en van suikerhoudende dranken daalde de afgelopen jaren in Australië. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen met overgewicht aanzienlijk. Dit blijkt uit een onderzoek van professor Brand-Miller (verbonden aan de Universiteit van Sidney) en dr.
In september 2016 publiceerde professor J. Cooper, voorzitter van de wetenschapscommissie van het Institute of Food Science and Technology (IFST), een overzichtsartikel met onder andere functionele en voedingskundige aspecten van suikers op de website van IFST. Hieronder leest u een korte...
Sinds november 2014 draait That Sugar Film in Australië en sinds mei 2016 ook in de Nederlandse bioscopen te zien is. In de film schakelt de Australische acteur Damon Gameau 2 maanden lang over op een suikerrijk voedingspatroon, dat dagelijks 40
Uit onderzoek van de University of Glasgow (VK) onder 132.479 Britten blijkt dat te zware Britten van alle energieleverende voedingstoffen (vetten, koolhydraten en eiwitten) de meeste energie uit vet halen en de minste uit suikers.
Op 22 maart 2016 presenteerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf. Het voorlichtingsmodel bestaat net als voorheen uit vijf vakken: groente en fruit; smeer- en bereidingsvetten; brood, graanproducten en aardappelen; zuivel, noten, vis, vlees, ei; dranken.