Home > Nieuws overzicht

Nieuws

Naar aanleiding van de NPO 3 Foodweken zendt de zender donderdag 1 juni 2017 ‘That Sugar Film’ uit. Deze documentaire was vorig jaar te zien in de Nederlandse bioscopen en toont hoe Australische acteur Damon Gameau twee maanden lang op een suikerrijk voedingspatroon leeft. Een korte reactie op deze...
Kenniscentrum suiker & voeding vindt de preventie van overgewicht en diabetes belangrijk. Daar hoort een verminderde calorie-inname, waaronder die uit suikers, bij. Er is veel verwarring over suiker. Om die reden zetten wij een aantal feiten op een rij.
Volgens voedselwaakhond Foodwatch stoppen fabrikanten ook in producten waar je het niet direct van verwacht veel suikers. Zoals maaltijdsalades, vleeswaren, beschuit, hartige sauzen, brood en meer.
De consumptie van suikers en van suikerhoudende dranken daalde de afgelopen jaren in Australië. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen met overgewicht aanzienlijk. Dit blijkt uit een onderzoek van professor Brand-Miller (verbonden aan de Universiteit van Sidney) en dr.
In september 2016 publiceerde professor J. Cooper, voorzitter van de wetenschapscommissie van het Institute of Food Science and Technology (IFST), een overzichtsartikel met onder andere functionele en voedingskundige aspecten van suikers op de website van IFST. Hieronder leest u een korte...
Sinds november 2014 draait That Sugar Film in Australië en sinds mei 2016 ook in de Nederlandse bioscopen te zien is. In de film schakelt de Australische acteur Damon Gameau 2 maanden lang over op een suikerrijk voedingspatroon, dat dagelijks 40
Uit onderzoek van de University of Glasgow (VK) onder 132.479 Britten blijkt dat te zware Britten van alle energieleverende voedingstoffen (vetten, koolhydraten en eiwitten) de meeste energie uit vet halen en de minste uit suikers.
Op 22 maart 2016 presenteerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf. Het voorlichtingsmodel bestaat net als voorheen uit vijf vakken: groente en fruit; smeer- en bereidingsvetten; brood, graanproducten en aardappelen; zuivel, noten, vis, vlees, ei; dranken.
Op 16 januari berichtten wij over het suikerexperiment van presentator Manuel Venderbos bij het RTL5-programma Galileo. De opdracht: een maand lang iedere dag 1 kilo ‘suiker’ eten. Maar hoe is het nu afgelopen met dit bizarre suikerexperiment?