Home > Recepten > Geglaceerde worteltjes met kerrie en koriander

Geglaceerde worteltjes met kerrie en koriander

Ingrediënten

  • 600 g jonge bosworteltjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • 1 volle eetlepel suiker
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes
  • versgemalen zwarte peper

Voedingswaarde

  • Bevat per portie
  • 90 kcal, 1 g eiwit, 6 g vet, 7 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Bereidingswijze

Door de worteltjes te smoren in vocht met wat suiker krijgen ze een mooi glanzend laagje. Bovendien komt de worteltjessmaak beter naar voren.

Snijd de worteltjes van de bos, maar laat een centimeter groen zitten. Schil de worteltjes rondom met een dunschiller. Verwarm de margarine in een wijde (hapjes)pan en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg 200 ml water met het citroensap, de suiker en zout en peper naar smaak toe. Leg de worteltjes erin en smoor ze zonder deksel in 10-15 minuten gaar. Laat intussen het vocht verdampen, zodat de worteltjes worden omhuld door een glanzend laagje. 
 
Serveren: Lekker bij vis of kip en aardappelpuree.
 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.