Home > Recepten > Glogg / Deense kerstwijn

Glogg / Deense kerstwijn

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 liter rode wijn
  • 1 liter zoete witte dessertwijn (Muscat)
  • ¼ liter rode port
  • 125 g cranberry’s, gedroogd
  • 3 kardamompeulen, geplet
  • 1 kaneelstokje, gebroken
  • 5 kruidnagelen
  • 1 stukje gemberwortel, vers, in plakjes
  • 150 g fijne suiker
  • 100 g amandelen (met vliesje)

Voedingswaarde

  • 195 kcal
  • 1 g eiwit
  • 3 g vet
  • 14 g koolhydr

Bereidingstijd

  • 15 minuten voorbereiding, 45 minuten laten trekken

Net als gluhwein wordt deze warme wijn in de wintermaanden geserveerd. Maar door de rijke vulling en de vele kruiden is deze Deense variant speciaal bedoeld voor de Kerstdagen. Traditioneel worden er rozijnen gebruikt, maar de eigentijdse gedroogde cranberry’s maken hem nog lekkerder!

Bereidingswijze

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.