Home > Recepten > Hot Tomato Sauce

Hot Tomato Sauce

Ingrediënten

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 3-4 rode pepers
  • 75 ml kruidenazijn
  • 1½ kg rijpe tomaten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine ui
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ eetlepel zout

Voedingswaarde

  • Bevat per fles:
  • 545 kcal
  • 14 g eiwit
  • 0 g vet
  • 124 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 1 uur en 30 minuten

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de pepers fijn. Snijd de tomaten in vieren. Schep de ui, rode peper en tomaat in een braadpan door elkaar en breng het mengsel op matig hoog vuur aan de kook. Kook de tomaten in 15-20 minuten gaar en pureer ze met een staafmixer. Wrijf het tomatenmengsel boven een andere pan door een zeef. Roer de kaneel, piment, peper, laurier, zout, basterdsuiker en azijn erdoor en kook de tomaten saus op half hoog vuur in ca. 1-1,5 uur tot een dikke saus in, roer regelmatig.

Als de fles en trechter niet zijn afgewassen in de afwasmachine was de fles met deksel en de trechter dan af in heet water met soda, spoel ze goed af en laat ze tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.

Zet de fles rechtop op de theedoek en zet de trechter erin. Vul de fles zo tot aan de rand met hete tomatensaus. Sluit de fles direct af en plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op.

Houdbaarheid: 2-3 weken in de koelkast.

Serveren: Lekker bij geroosterd vlees van de barbecue, vo oral lekker bij hamburgers en worstjes.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.