Home > Recepten > Italiaanse kersttrifle

Italiaanse kersttrifle

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone (1 bakje)
  • 1 limoen
  • 5 eetlepels suiker
  • ½ oudbakken kersttulband
  • flinke scheut Drambuie
  • 350 g stoofpeertjes (vers of uit pot)
  • ½ pot cranberry- of frambozenjam

Voedingswaarde

  • Bevat per portie:
  • 480 kcal
  • 7 g eiwit
  • 21 g vet
  • 63 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiding
  • 4 uur intrekken

Een trifle is een klassiek Engels stapeldessert bestaande uit cake, vruchten en custard. Deze trifle heeft echter een Italiaans tintje door mascarpone te gebruiken in plaats van custard, waarbij de limoen en suiker samengaan in een verrassend lekkere, friszoete smaak. Een nagerecht dat ideaal is om restjes in te verwerken, zoals een oudbakken kersttulband en wat stoofpeertjes. Dat mogen overigens ook stoofpeertjes achter glas zijn.

Bereidingswijze

Snij de tulband in dunne plakken. Neem een mooie grote glazen schaal en verdeel de plakken over de bodem. Besprenkel met de Drambuie. Schep de stoofpeertjes uit het vocht en snij ze in stukken (zonder klokhuis). Meng ze met de jam tot een lekker smeuïg mengsel, voeg eventueel nog een scheutje perenvocht toe. Verdeel de vruchten over de tulband. Rasp de limoenschil en pers hem vervolgens uit. Roer rasp en sap samen met de suiker door de mascarpone. Verdeel dit over het fruit en strijk glad. Zet de schaal in de koelkast en laat minimaal 4 uur intrekken (liever langer).

Serveren: Schep aan tafel op dessertborden.

Tip: In plaats van een tulband kun je ook een gewone cake nemen of panettone. Hoe uitgedroogder, des te meer drank en/of vruchtensap je moet gebruiken voor een goed doordrenkt resultaat.

Tip: Serveren in je allermooiste glazen schaal, dan zie je de laagjes het beste.

Tip: De limoen zorgt ervoor dat het toetje fris smaakt.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.