Home > Recepten > Karnemelk-citroenpudding

Karnemelk-citroenpudding

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 2 citroenen
  • 150 g witte basterdsuiker
  • ½ liter karnemelk
  • 250 g aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker

Voedingswaarde

  • Bevat per portie
  • 225 kcal, 8 g eiwit, 1 g vet, 47 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • Ca. 25 minuten + 2-3 uur koelen
 
 
 
 

Bereidingswijze

In deze “ouderwetse”, maar overheerlijke en frisse pudding zorgt de suiker natuurlijk voor een zoete tegenhang voor de zure karnemelk en het citroensap. 
 
Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Vet een puddingvorm (inhoud 750 ml) in met weinig olie. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroenen uit. Breng in een steelpan 100 ml water met de geraspte citroenschil aan de kook. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht. Voeg de basterdsuiker toe en los deze al roerende op. Roer dan het citroensap en vervolgens de karnemelk erdoor. Laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt en doe het over in een ingevette puddingvorm (geen aluminium, inhoud 750 ml). Laat de pudding in de koelkast in 2-3 uur opstijven.  Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Schep de aardbeien in een kom om met de vanillesuiker.
Leg een schaal op de vorm, keer ze samen en laat de pudding op het bord glijden. Verdeel de aardbeien eromheen.
 
 
 
 

 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.