Home > Recepten > Kipfilet met abrikozensaus

Kipfilet met abrikozensaus

Ingrediënten

  • ½ theelepel kaneel
  • 125 g abrikoosjes, geweld
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ ui
  • 4 kipfilets van 100 g
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel tijm, gedroogd
  • 1 blikje tomatenstukjes

Voedingswaarde

  • 305 kcal
  • 26 g eiwit
  • 12 g vet
  • 25 g koolhydraten

Bereidingstijd

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een hapjespan en bak de kipfilets in 5 minuten bruin. Leg de kipfilets op een bord en bak de halve ui en de gewelde abrikoosjes in kleine stukjes 2 minuten in het bakvet. Strooi er 1 eetlepel suiker, ½ theelepel kaneel en 1 theelepel gedroogde tijm over en roer er het blikje tomaatstukjes met vocht door. Breng dit aan de kook, leg de kipfilets in de saus en laat ze nog 5 - 8 minuten heel zachtjes sudderen.

Serveren: met broccoli en zilvervliesrijst.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.