Home > Recepten > Trifle met stroopwafel en gekaramelliseerde peer

Trifle met stroopwafel en gekaramelliseerde peer

Ingrediënten

  • 5 ministroopwafels
  • 1 vanillestokje
  • 2 peren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • ½ theelepel specerijenmix voor koek & speculaas
  • 1 eetlepel boter

Voedingswaarde

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Bereidingswijze

Voor 4 personen. 

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes peer in de boter licht bruin op hoog vuur. Zet het vuur iets lager en strooi de suiker erover. Schep regelmatig om en laat de suiker karamelliseren. Dit gebeurt wanneer er een mooie bruine kleur ontstaat. Meng vervolgens de specerijenmix met het perenmengsel.

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open en schraap met de punt van het mes het merg uit de peul. Klop de slagroom met de vanillesuiker en het vanillemerg stijf. Voeg de mascarpone toe en klop snel tot een luchtige room.

Verkruimel 3 stroopwafeltjes grof. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes. Schep het mascarponemengsel in de glaasjes op de stroopwafelkruimels. Schep er vervolgens wat van het perenmengsel bovenop. Maak op deze manier laagjes: stroopwafelkruimels – mascarponemengsel – perenmengsel – mascarponemengsel – perenmengsel. Sluit af met een stroopwafeltje die je in het glaasje steekt.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.