Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Risotto met venkel en rivierkreeftjes

Een eenvoudig gerecht binnen 30 minuten op tafel. 

risotto met venkel en rivierkreeftjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en venkel ca. 3-4 minuten zachtjes aan. Schep de chilipoeder en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel zachtjes tot de wijn is opgenomen. Voeg dan een kwart van de bouillon toe en laat de risotto in een pan op heel zacht vuur garen, roer de rijst regelmatig door. Voeg steeds opnieuw een scheut bouillon toe.

Halveer de rivierkreeftjes en schep ze met de doperwtjes na een kwartiertje pruttelen door de risotto. Laat de risotto in nog ca. 10 minuten heel zachtjes gaar sudderen. Schep als de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen de parmezaanse kaas erdoor en laat de risotto afgedekt nog ca. 5 minuten van het vuur af staan. 

Tip: Dit recept is ook lekker met geroosterde trostomaatjes. Leg trosjes kerstomaatjes op een bakplaat, druppel er wat olijfolie over en rooster ze onder een hete grill tot de velletjes open knappen.

Benodigde ingredi├źnten

  • 1 grote venkelknol, in kleine blokjes
  • 50 g verse parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g gepelde rivierkreeftjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 400 g risottorijst
  • 1┬Ż dl droge witte wijn
  • 1 l vis- of groentebouillon (van tabletten)

Voedingswaarde

  • 560 kcal
  • 26 g eiwit
  • 11 g vet
  • 85 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl