Home > Suikerproducent

Suikerproducent


Suiker Unie
Suiker Unie produceert kristalsuiker en suikerspecialiteiten. De onderneming is in hoofdzaak actief in Nederland en in een aantal andere landen van de Europese Unie. Suiker wordt in de fabrieken in Roosendaal en Puttershoek verwerkt tot specialiteiten voor de consumenten en de levensmiddelenindustrie.

Behalve het grootwinkelbedrijf en de detailhandel, zijn het vooral de fabrikanten van frisdranken, zuivel, koek en banket, zoetwaren, chocolade en groente en fruit die zaken doen met Suiker Unie. De suiker en suikerspecialiteiten voor de consumentenmarkt worden voornamelijk verkocht onder het merk Van Gilse. Suiker Unie is onderdeel van de Koninklijke Coöperatie Cosun U.A. De aangesloten bietentelers zijn tevens aandeelhouder van Cosun.

Voor meer informatie: www.suikerunie.nl

IRS
Nederland telt tevens twee gelieerde kenniscentra: IRS (Instituut voor Rationele Suikerproductie) voor de suikerbietenteelt en Kenniscentrum suiker & voeding. Kenniscentrum suiker & voeding verricht onderzoek naar suiker in relatie tot voeding en gezondheid en geeft voorlichting over suiker.

Het IRS is het kennis- en onderzoekscentrum voor de suikerbietenteelt in Nederland. Het IRS is een onafhankelijke, dienstverlenende onderzoeksorganisatie voor de Nederlandse bietentelers en de suikerindustrie.
Het onderzoek dat het IRS uitvoert, richt zich op alle facetten van de teelt van suikerbieten, van zaaizaad tot geoogste bieten, en alle fasen in het groeiproces die ertussen zitten. Met onderzoek en voorlichting werkt het IRS aan een duurzame ontwikkeling van de suikerbietenteelt.

Op praktijkpercelen van bietentelers verspreid over heel Nederland voert het IRS veldonderzoeken uit. Het IRS beschikt over moderne laboratoria en een kweekruimte voor meer specifiek onderzoek. Bij veel onderzoeken wordt samengewerkt met onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie: www.irs.nl

 

 


CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.