Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Vis gestoofd in pittige saus

Een vis gerecht geserveerd met rijst en sugarsnaps.

Bereidingswijze

Meng de bruine suiker met 2 eetlepels water en de vissaus en los de suiker al roerende op. Verwijder de harde stukken van het citroengras en hak de stengels fijn. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Wrijf de stukken vis in met peper.
 
Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes knoflook op matig hoog vuur goudbruin. Schep de knoflook met een lepel uit de pan en laat de plakjes op keukenpapier uitlekken. Roer het citroengras door het bakvet en bak tot het gaat geuren. Leg de visfilets in de pan en bak ze aan elke kant 10-15 seconden. Verdeel de sjalotjes rond de visfilets en schenk het suikermengsel erbij. Stoof de vis in 6-8 minuten net gaar en laat het vocht verdampen. Op de helft van de tijd, keer je de filets om. Schep de visfilets op vier warme borden en laat het stoofvocht nog 1-2 minuten inkoken tot het lichtstroperig wordt. Schenk de saus over de vis. Maal er peper naar smaak boven en garneer met de plakjes knoflook. 
 
Serveren: Met rijst en roergebakken sugarsnaps.

Benodigde ingrediƫnten

  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 3 eetlepels olie
  • 2 stengels citroengras
  • 3 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 4 stevige stukken tilapiafilet (Ć  150 g)
  • Rijst
  • Sugarsnaps

Voedingswaarde

  • 290 kcal
  • 30 g eiwit
  • 13 g vet
  • 15 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl