Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) verricht onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid en communiceert dit naar gezondheidsprofessionals.
KSV wordt gefinancierd door Cosun Beet Company en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie.
De Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding bestaat uit experts die elk hun specifieke deskundigheid hebben op het gebied van voeding, gezondheid en communicatie. Dit zijn de leden van de Raad:
De Wetenschappelijke Raad is verantwoordelijk voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie (informatie over het huishoudelijk reglement van de Wetenschappelijke Raad is op aanvraag beschikbaar). Kenniscentrum suiker & voeding baseert haar standpunten op feiten uit wetenschappelijk onderzoek en de adviezen van onafhankelijke adviesorganen zoals de Gezondheidsraad. De Richtlijnen goede voeding 2015 zijn hier een voorbeeld van.
Janine Verheesen is sinds 2002 directeur Kenniscentrum suiker & voeding (voorheen Suikerstichting Nederland).
“Wetenschappenlijke feiten moeten de basis zijn van het voedingsbeleid voor suiker”
Renske van Asten werkt vanaf mei 2019 als manager voeding en gezondheid bij Kenniscentrum suiker & voeding.
Ze is verantwoordelijk voor het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen, omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.
“Het vergroten van de wetenschappelijke kennis over de rol van suiker in de voeding is ons doel”
Harm van Baar werkt vanaf augustus 2020 als manager voeding en gezondheid bij Kenniscentrum suiker & voeding.
Zijn werkzaamheden bij het kenniscentrum beslaan onder andere het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.
"Betrouwbare informatie over suiker & voeding"
Monique Gräffner werkt sinds 2010 als Officemanager bij Kenniscentrum suiker & voeding.
Monique is contactpersoon voor alle kantoorwerkzaamheden.
“Verantwoord genieten van suiker”
Sandra van der Heijden werkt sinds juli 2018 als communicatie medewerker bij Kenniscentrum suiker & voeding.
Voor online communicatie uitingen van Kenniscentrum suiker & voeding kunt u Sandra benaderen. Bij afwezigheid van Monique Graffner is zij ook het aanspreekpunt voor alle kantoorwerkzaamheden.
“Denk als een wijs persoon maar communiceer in de taal van gewone mensen”
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gezonde leefstijl
Copyright 2021 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl